FAQ

Her kan du finde svar på diverse spørgsmål. Finder du ikke svar her, skal du ikke tøve med at kontakte os på mail, Facebook eller Instagram. Vi plejer at svare hurtigst på Facebook.

Hvad betaler jeg til som gast?

Det koster 4500,00 DKK, fra 2024, at være gast på Hverdagshøjskolen til Søs (KBH). Regnskabet for Pomfritten kan du se her:

Havneafgift SVM13800
Forsikring6800
Drift, vedligehold og uforudsete omkostninger39450
Organisationsomkostninger5000
Højskoleaktiviteter9450
Afdrag på lån20000
Total94500

Der kan være tidspunkter, hvor egenbetaling kan blive aktuelt. Beslutter vi os i fællesskab for at starte og slutte sæsonen med weekendture, så vil kost og logi være egenbetaling ud over sæsonkontingentet at være gast. 

Kan jeg tage duelighedsbevis med Havets Højskole?

Du kan desværre ikke tage duelighedsbevis med Havets Højskole. Hverdagshøjskolen til Søs tilbyder i stedet en god og tryg introduktion til sejlads og sejlerlivet for dig, der drømmer om at få en fod inden for en verden af sejlads. 

Jeg bliver nemt søsyg, men vil gerne være gast, kan jeg stadig godt deltage?

Det er selvfølgelig individuelt, hvor søsyg man bliver. Søsyge kan dog imødekommes igennem forskellige ’teknikker’, og kan afhænge af vind- og vejrforhold, træthed, sult, tørst samt dit aktivitetsniveau og position på båden. Vi hjælper hinanden, men man skal også kende sig selv og sine grænser.

Skal jeg have sejlererfaring som gast?

Det er ikke et krav at man skal kunne sejle, når man melder dig til som gast. Vi forventer dog, at du har en nysgerrig og respektfuld tilgang til havet.

Jeg vil gerne være skipper, men jeg ved ikke om jeg har nok sejlererfaring?

Det er naturligvis et ansvar man tager på sine skuldre. Når pomfritten sejler ud skal både elever såvel som skipper føle sig fuldstændig tryg. Derfor vil vi gerne gå i dialog, for at undersøge den enkeltes erfaring og motivation. Derudover kan selv en garvet søulk, føle sig grøn ombord på en ny båd, så der vil være en grundig gennemgang og introsejladser for kommende højskoleskippere.

Hvornår vil jeg få svar på min ansøgning?

Vi vil løbende læse ansøgninger og har givet alle svar senest d. 17/3-2023. Vi sender svar på mail.

Hvor ligger båden?

Båden, Pomfritten, har bådplads i Svanemøllehavnen, tæt på toiletter, bad, bordebækesæt og grill.

Kan jeg komme med, hvis jeg er ældre end aldersgrænsen?

Ja! Aldersgrænsen er vejledende. Send en ansøgning via linket i toppen og skriv om dig og din motivation til at deltage. 

Kan jeg ansøge om flere roller end én (gast, skipper, co-skipper)?

Du må gerne ansøge til flere roller på højskolen. Du skal dog være forberedt på, at det ikke er muligt både at være gast og skipper eller gast og co-skipper.