Hverdagshøjskolen til Søs (Aarhus)

Er DU nysgerrig på at blive gast eller skipper hos Hverdagshøjskolen til Søs v/ Havets Højskole?
Kom til infoaften d. 18. december, 2023 Kl. 17:30-19:30 på Marselisborg havn.
– Vi ser frem til at se dig

Hverdagshøjskolen til Søs er for dig, som drømmer om sejlads og fællesskab. Det er både for dig, der gerne vil lære at sejle og drømmer om at få en fod indenfor i en verden af sejlads, og for dig, som allerede kender til sejlads, men ønsker mere af det i hverdagen. Sejlererfaring er derfor ikke krav, så længe du bare har en nysgerrig og respektfuld tilgang til havet.

Som gast eller skipper bliver du en del af et fællesskab med fokus på læring, eventyr, højskolehygge, nærvær og fordybelse. Gennem forskellige frilufts- og sejladsaktiviteter er det hensigten at stimulere nysgerrighed og styrke deltagernes kendskab til havet og hinanden.

Hverdagshøjskolen til Søs er en del af foreningen Havets Højskole, som har en afdeling i Aarhus og København. I Aarhus sejler vi på Snøvsen, en Spækhugger (24 fod), som ligger i Marselisborg Havn.
Sammen klargør vi båden og søsætter den, hvorefter sejladsen begynder. I oktober gør vi sammen båden klar til at komme på land igen.

Hos Hverdagshøjskolen til Søs drømmer vi om:

  • En masse sejlads i Aarhusbugten, og måske ture til andre destinationer
  • Eventyr i hverdagen
  • At skabe et højskolefællesskab, der binder os alle sammen
  • Fællessang fra højskolesangbogen
  • At gøre det mere tilgængeligt for folk at komme ud at sejle

Lyder det som noget for dig? Så læs mere nedenfor om dét at være gast eller skipper på Snøvsen.

Hverdagssejlads og fællesdage

Snøvsen sejle om eftermiddagen, fire hverdage om ugen i perioden fra april til oktober. Som medlemmer sejler du med Snøvsen i forskellige hold af gaster og skippere.
Hverdagssejladserne bliver skemalagte, og kan have forskellige temaer eller fokuspunkter afhængigt af den ansvarlige skipper.

I løbet af sæsonen er der ture og andre aktiviteter som har fokus på er styrke vores højskolesammenhold og give jer mulighed for udvikling og læring. Eksempelvis starter og slutter vi sejlsæsonen med en weekendtur i det fri, hvor vi fordyber vi os i højskoleånden og hinanden.
Som medlem af Hverdagshøjskoen til Søs bliver man en del af en arbejdsgruppe, så alle er med til at løfte ansvaret for bådvedligehold, introtur, sommertogt og de andre aktiviteter i løbet af sæsonen. Som gast og skipper er man altså medansvarlig for fællesskab.

Vigtige datoer for sæsonen 2024:

Her kan du se fastlagt datoer som er planlagt for sæsonen 2024.

  • Infomøder for nye gaster/skippere, d. 4. og 18. december, 2023 Kl. 17:30-19:30
  • Frist for ansøgninger som gaster og skipper: d. 15. januar.
  • Frist for betaling af kontingent 1. februar.

Fællesdage med obligatoriske framelding:

6. februarFællesspisning16.00 – 20.00
27. februarFællesspisning16.00 – 20.00
18. martsRecycling Day
Slut marts – start april (Dato kommer senere)Søsætning
8.-14. aprilAffaldsindsamling Danmark
Sidste søndag i måneden (starter fra marts måned)Fællesspisning17.30 – 20.00
2. tirsdag i måneden (starter fra marts måned)Fællesdag/aktivitetsaftner18.00 – 21.00
10. decemberJulehygge/-frokost Afslutning18.00 – 21.00

Obligatoriske dage:

3. februarMedlemsmøde13.00 – 17.00
17. februarMedlemsmøde13.00 – 17.00
9. martsMedlemsmøde13.00 – 17.00
16. martsBådklargøring part 112.00 – 17.00
30. martsBådklargøring part 212.00 – 17.00
Uge 27-28-29 (Udvælgelse af nærmer dato senere)Sommertogt
Slut oktober (Dato kommer senere)Optagning af båden
5.- 6. oktoberAfslutningstur

Muligheder i løbet af året

  • NorthSide: 6.-8. juni – frivillig foreningsarbejde (tjene penge til foreningen!)

Vigtigt: Som sejlere er vi afhængige af vejret. Forvent derfor at nogle sejladserne vil blive aflyst, hvis vejret ikke er passende. Vi vil forsøge at lave erstatningssejladser, men vi kan ikke love, at det vil lykkes. Livet som sejler ER foranderligt.

Ansøgningen til at blive skipper i 2024, åben d. 14 december 2023

Ansøg på nedenstående link:

Mød tidligere deltagere

Mød Joshua
Mød Joshua
Joshua var gast ombord på Hverdagshøjskolen til Søs i 2022

“Min motivation for at blive en del af Havets Højskole var at lære noget om at sejle. Den forventning blev mere end indfriet om end jeg stadig mangler at lære meget om sejlads føler jeg virkelig, at jeg lært mange ting, der er gode at kunne på en sejlbåd. Alt lige fra at hejse storsejlet, lægge til i en havn og bedre vide, hvordan man sejler efter forholdene. Det jeg ikke havde forventet var, at der så hurtigt blev stablet et godt fællesskab på benene med fællessang, hyggelige togter og højskoledage.

Det er virkelig fedt at komme ud på vandet og blive blæst igennem efter en lang arbejdsdag. Efter hver sejlads har jeg altid cyklet hjem med et stort smil på læberne!

En anden ting der er ved Havets Højskole er at der er plads til virkelig mange forskellige niveauer i forhold til at sejle, og alle kan få noget ud af det.”

Mød Daniel
Mød Daniel
“Da jeg var på Havets Højskole oplevede jeg både en stor følelses af fællesskab, nysgerrighed og inspiration.

Fællesskab i form af de mange passionerede folk, som var med, og de spændende aktiviteter, samtaler og oplevelser vi havde sammen.Nysgerrighed i forhold til at både jeg og de andre deltagere lærte nye sejler-kompetencer fra de kompetente undervisere, samt at udforske livsstilen omkring det at leve ombord på en båd over længere tid. Alt dette gav en følelse af at udvikle kompetencer sammen til at kunne sejle ud i verden og “opdage” nye steder til havs.
Jeg vil klart anbefale at blive en del af Havets Højskole, hvis du har mod på at lære nyt, er nysgerrig på livet og på andre mennesker eller har en interesse for/drøm om at forbedre sig inden for sejlads. Alt dette kan du gøre i det bedste selskab gennem Havets Højskole – Og dertil er der desuden god chance for tendensen til en voksende eventyrlyst, som du vil kunne både udforske og udleve på samme tid.”

Mød Marie
PlayPlay
Mød Marie
Marie var med som gast på sommertogtet i 2021

“Jeg havde absolut ingen sejlerfaring inden jeg tog med, og det var overhovedet ikke noget problem at være med … Det var sådan en højskolestemning som var helt magisk, hvor man lærte hinanden rigtig godt at kende”

Mød Jacup
Mød Jákub
“Havets Højskole er en unik mulighed for at opleve det bedste fra to verdener, som tilsammen danner rammen om et dynamisk fællesskab.

Togtet med Havets Højskole i sommeren 2021, har gjort mig mere nysgerrig på livet. Det var fantastisk at møde nye mennesker, og ikke mindst, livsbekræftende at mærke det fællesskab, som opstod og udfoldede sig i samspillet med de oplevelser vi havde.

Hvis du bliver en del af Havets Højskole, bliver du en del af et fællesskab, som favner bredt. Netop kombinationen af højskole og sejlads giver en helt særlig stemning, som emmer af eventyr, mystik og magi.

På vores togt ofrede vi til Kong Neptun, passede på vores amuletter for at undgå straf (underholdning), afholdte regatta med udklædning og konkurrencer. Der var også forskellige initiativer på land, som f.eks yoga/meditation, hiphop dans eller udforskning af de lokalområder, hvor vi lagde til. Vi var tilmed ude og underholde de lokale på Samsø med musik og dans i forbindelse med optakt til fodboldlandskamp. Hver aften hyggede vi med fællesspisning og fællessang på ægte højskolemanér.

På Havets Højskole kan du lære om alt det, som gør sejlerlivet til noget helt særligt. Jeg føler, at jeg har fået meget ud af at være med på Havets Højskole. Og, det er noget jeg kan tage med mig, både i form af inspiration i min hverdag, og i form af mere gåpåmod i livet.”

Mød Mette
PlayPlay
Mød Mette
Mette var frivillig skipper på sommertogtet i 2021

“Det var helt vildt fedt og jeg lærte utrolig meget. Så kan højskolen jo også det at samle mennesker, alle mulige slags mennesker. Jeg har virkelig lært nogle skønne mennesker at kende, som jeg slet ikke kendte før og som jeg virkelig er blevet gode venner med nu.”

previous arrow
next arrow

Billeder af Snøvsen