Projektledere søges

PROJEKTLEDERE TIL “HAVETS HØJSKOLE AARHUS 2023” SØGES

DEADLINE: 6. JANUAR 2023

Her er en unik mulighed for at få lov at udvikle, lede og drive et højskolekoncept i Havets ramme.


I 2022 har der været et fantastisk fællesskab omkring Snøvsen, som du kan se lidt mere til [her] og [her]

I 2023 er det op til dig og dine kollegaer i styregruppen at udvikle konceptet for sæson 2023 – i samarbejde med Havets Højskoles bestyrelse. I kan vælge at kopiere konceptet fra 2022, finde på noget helt nyt – eller noget midt i mellem.

Havets Højskole tilbyder:

  • En 24 fods sejlbåd i Marselisborg Havn (Type: Spækhugger), men med mulighed for at købe en anden båd, hvis økonomien kan rejses til det.
  • En fantastisk mulighed for at skabe trivsel, dannelse og fællesskab gennem gode oplevelse til søs og til lands.
  • Muligheden for at udvikle et unikt højskolekoncept og lære en masse undervejs.
  • Sparring undervejs i hele processen fra etablering af styregruppen, konceptudvikling til afvikling af sæsonen
  • Sikkerhedsprocedurer, budgetter, samarbejdsaftaler og andre gode erfaringer, som gør opgaven som projektledere overkommelig ved siden af et studie eller arbejde

Havets Højskole forventninger til dig:

  • Du har lyst til at udvikle, lede og drive et frivilligt højskoleprojekt gennem hele sæsonen 2023 (naturlig udsving i indsats pga. eksamen er helt OK).
  • Du er en holdspiller og har lyst til at samarbejde med den øvrige styregruppe og fællesskabets medlemmer.
  • Du har et positivt mindset og løser problemerne frem for at tale om dem.
  • Du har sat dig ind i Havets Højskoles formål og har helhjertet lyst til at skabe et projekt på dette grundlag.

STYREGRUPPEN:

Du vil blive en del af en styregruppen som består af 3-5 frivillige projektledere, som har ansvaret for at udvikle konceptet for Havets Højskole Aarhus 2023 og derefter lede og drive projektet. – I samarbejde med Havets Højskoles bestyrelse og i tråd med Havets Højskoles formål og værdier.

Styregruppen har en erfaren supervisor tilkoblet som er til rådighed med løbende sparring og hjælp. Desuden er en stor del af medlemmer fra 2022 interesseret i at være med i 2023 og kan bidrage med erfaringer. Vi forventer derfor ikke at du har en stor erfaring med sejlads eller projektlederrollen omend det vil være en klar fordel.

Styregruppens ansvar rummer bl.a.
Udvikling af koncept (Hvilke aktiviteter? Hvilken struktur? Hvor mange medlemmer? Hvilken stemning?)
Økonomi (Hvad skal kontingentet være? Hvilke udgifter planlægger vi at have? Løbende styring af økonomi og regnskab)
Ledelse af projektet (Hvem er ansvarlig for hvad? Hvem indkalder til møde? Hvem laver vagtplaner?)
Vedligehold og reparation af båden (Kan vi selv udbedre skader undervejs? Hvornår mødes vi og vedligeholder båden? Hvem finder en fagperson der kan hjælpe os, hvis vi ikke selv kan?)
Sørge for tryghed og god højskolestemning (Har alle det godt? Hvilke højskoletraditioner vil vi have i projektet?)
Generelt at lede projektet i tråd med Havets Højskoles formål (Læses her)

Billeder af Snøvsen

Hvad siger deltagerne fra 2021?

Mød Marie:

Mød Mette:

Mød Daniel:

“Da jeg var på Havets Højskole oplevede jeg både en stor følelses af fællesskab, nysgerrighed og inspiration.
Fællesskab i form af de mange passionerede folk, som var med, og de spændende aktiviteter, samtaler og oplevelser vi havde sammen.
Nysgerrighed i forhold til at både jeg og de andre deltagere lærte nye sejler-kompetencer fra de kompetente undervisere, samt at udforske livsstilen omkring det at leve ombord på en båd over længere tid. Alt dette gav en følelse af at udvikle kompetencer sammen til at kunne sejle ud i verden og “opdage” nye steder til havs.

Jeg vil klart anbefale at blive en del af Havets Højskole, hvis du har mod på at lære nyt, er nysgerrig på livet og på andre mennesker eller har en interesse for/drøm om at forbedre sig inden for sejlads. Alt dette kan du gøre i det bedste selskab gennem Havets Højskole – Og dertil er der desuden god chance for tendensen til en voksende eventyrlyst, som du vil kunne både udforske og udleve på samme tid.”

Mød Jákup:

“Havets Højskole er en unik mulighed for at opleve det bedste fra to verdener, som tilsammen danner rammen om et dynamisk fællesskab.

Togtet med Havets Højskole i sommeren 2021, har gjort mig mere nysgerrig på livet. Det var fantastisk at møde nye mennesker, og ikke mindst, livsbekræftende at mærke det fællesskab, som opstod og udfoldede sig i samspillet med de oplevelser vi havde.

Hvis du bliver en del af Havets Højskole, bliver du en del af et fællesskab, som favner bredt. Netop kombinationen af højskole og sejlads giver en helt særlig stemning, som emmer af eventyr, mystik og magi.

På vores togt ofrede vi til Kong Neptun, passede på vores amuletter for at undgå straf (underholdning), afholdte regatta med udklædning og konkurrencer. Der var også forskellige initiativer på land, som f.eks yoga/meditation, hiphop dans eller udforskning af de lokalområder, hvor vi lagde til. Vi var tilmed ude og underholde de lokale på Samsø med musik og dans i forbindelse med optakt til fodboldlandskamp. Hver aften hyggede vi med fællesspisning og fællessang på ægte højskolemanér.

På Havets Højskole kan du lære om alt det, som gør sejlerlivet til noget helt særligt. Jeg føler, at jeg har fået meget ud af at være med på Havets Højskole. Og, det er noget jeg kan tage med mig, både i form af inspiration i min hverdag, og i form af mere gåpåmod i livet.”

Jákup, frivillig skipper på sommertogt med Havets Højskole 2021