Bådfællesskabet Snøvsen (Aarhus)

Vi har lukket for ansøgningerne til sæsonen 2022

Højskolebådfællesskabet Snøvsen er for dig, der gerne vil sejle endnu mere eller lære det helt fra start. Så længe du har en drøm om at komme med på vandet.

Essensen af Højskolebådfællesskabet Snøvsen er:

  • En masse sejlads i Aarhus bugten, og måske nogle ture til andre destinationer.
  • Læring om både og bådlivet
  • Et højskolefællesskab, der binder foreningen sammen
  • Eventyr i hverdagen

Bådtype: Snøvsen er en sejlbåd af typen Spækhugger (24 fod)
Hjemhavn: Marselisborg Havn, Aarhus
Periode: Hele 2022 (Klargøring af båden på land i tiden op til påske, derefter søsætning og sejlads – og fælles sæsonafrigning sidst på året)
Gastepris: 1200 kr. for et års medlemskab
Skipperpris: 400 kr. for et års medlemskab
Billeder af Snøvsen: Se nederst på denne side

Vil du være gast?

Som gast på Snøvsen får du muligheden for at sejle en gang i ugen/hver anden uge. Du bliver en del af et fællesskab omkring Snøvsen, som samlet indbefatter 35 mennesker, som alle brænder for at komme ud og sejle. Som gast tager du med os på eventyr og er selv med til at skabe eventyr i Snøvsen.

Du kan være gast uanset sejlerniveau. Om du aldrig har sejlet før eller næsten er klar til at være skipper. Det vigtigste er at du nysgerrig og har lysten til at komme med på vandet og lære.

Som gast kan man forvente at få kendskab til sejlads og lære en masse. Aktiviteterne afhænger af fællesskabets engagement, men vi forventer at sæsonen kommer til at indebære aktiviteter i stil med:

Badeture, træning i sejlads, hyggesejladser med temaer, sejlture i området, træning i vigtige manøvrer såsom havnemanøvre, mand over bord og sejlsætninger, teori der underbygger det vi laver på vandet, kendskab til det at have båd, kendskab og udførelse af vedligehold og reparationer, bålaftener, foredrag, højskolestemning i hverdagen og en fod indenfor i sejlerverdenen.
Vigtigst af alt – at have det sjovt med os.

For os er det vigtigt at skabe et miljø, hvor det ikke handler om bare at blive bedre til at sejle, men hvor du og jeg sammen kan skabe et fællesskab, hvor vi løfter hinanden gennem vores engagement. Måske du bliver klogere på dig selv.

Snøvsen har plads til 25 gaster med sejlerdrømme. Det koster for en hel sæson 1200 kr. De penge går til vedligehold og faste udgifter til båden. Havets Højskole er en non-profit forening, drevet af frivillige og alle de penge du betaler, går ubeskåret til båden Snøvsen som vi sammen kan få glæde af.

Vil du være skipper?

Som skipper på Snøvsen, får du mulighed for at komme på vandet flere dage i ugen. Du kommer til at sejle med vores gaster, som er engageret i at lære at sejle og som måske selv har nogle evner, som de ønsker at udvikle. Du har nok selv sejlet en del før, og du kan helt sikkert tage vare på Snøvsen, gaster og sikkerheden. Højskolebådfællesskabet Snøvsen består forhåbentligt af omkring 10 skippere, der ønsker at sejle og bidrage til fællesskabet.

Som skipper kan du ligesom gasterne forvente at få sejlet og være med til de aktiviteter der skabes i Højskolebådfællesskabet. Aktiviteterne afhænger at dit, mit og gasternes engagement, men vi håber at der bliver skabt aktiviteter i stil med:

Badeture, træning i sejlads, hyggesejladser med temaer, sejlture i området, træning i vigtige manøvre såsom havnemanøvre, mand over bord og sejlsætninger, teori der underbygger det vi laver på vandet, kendskab til det at have båd, kendskab til og udførelse af vedligehold og reparationer, bålaftener, foredrag, højskolestemning i hverdagen og en fod indenfor i sejlerverdenen.
Vigtigst af alt – at have det sjovt med os.

Du kan som skipper lære fra dig, og ønsker at skabe et fællesskab med vores gaster.

Snøvsen har ikke et loft over hvor mange skippere der kan være med. Vi håber at finde omkring 10 skippere, der ønsker at være en del af fællesskabet. I 2022 koster det kun 400 kr, for et år at være skipper. De penge går direkte til vedligehold af Snøvsen.

Billeder af Snøvsen

Hvad siger deltagerne fra 2021?

Mød Marie:

Mød Mette:

Mød Daniel:

“Da jeg var på Havets Højskole oplevede jeg både en stor følelses af fællesskab, nysgerrighed og inspiration.
Fællesskab i form af de mange passionerede folk, som var med, og de spændende aktiviteter, samtaler og oplevelser vi havde sammen.
Nysgerrighed i forhold til at både jeg og de andre deltagere lærte nye sejler-kompetencer fra de kompetente undervisere, samt at udforske livsstilen omkring det at leve ombord på en båd over længere tid. Alt dette gav en følelse af at udvikle kompetencer sammen til at kunne sejle ud i verden og “opdage” nye steder til havs.

Jeg vil klart anbefale at blive en del af Havets Højskole, hvis du har mod på at lære nyt, er nysgerrig på livet og på andre mennesker eller har en interesse for/drøm om at forbedre sig inden for sejlads. Alt dette kan du gøre i det bedste selskab gennem Havets Højskole – Og dertil er der desuden god chance for tendensen til en voksende eventyrlyst, som du vil kunne både udforske og udleve på samme tid.”

Mød Jákup:

“Havets Højskole er en unik mulighed for at opleve det bedste fra to verdener, som tilsammen danner rammen om et dynamisk fællesskab.

Togtet med Havets Højskole i sommeren 2021, har gjort mig mere nysgerrig på livet. Det var fantastisk at møde nye mennesker, og ikke mindst, livsbekræftende at mærke det fællesskab, som opstod og udfoldede sig i samspillet med de oplevelser vi havde.

Hvis du bliver en del af Havets Højskole, bliver du en del af et fællesskab, som favner bredt. Netop kombinationen af højskole og sejlads giver en helt særlig stemning, som emmer af eventyr, mystik og magi.

På vores togt ofrede vi til Kong Neptun, passede på vores amuletter for at undgå straf (underholdning), afholdte regatta med udklædning og konkurrencer. Der var også forskellige initiativer på land, som f.eks yoga/meditation, hiphop dans eller udforskning af de lokalområder, hvor vi lagde til. Vi var tilmed ude og underholde de lokale på Samsø med musik og dans i forbindelse med optakt til fodboldlandskamp. Hver aften hyggede vi med fællesspisning og fællessang på ægte højskolemanér.

På Havets Højskole kan du lære om alt det, som gør sejlerlivet til noget helt særligt. Jeg føler, at jeg har fået meget ud af at være med på Havets Højskole. Og, det er noget jeg kan tage med mig, både i form af inspiration i min hverdag, og i form af mere gåpåmod i livet.”

Jákup, frivillig skipper på sommertogt med Havets Højskole 2021